Despre Amorim

PATRU GENERATII, O SINGURA DESTINATIE: EXCELENTA

Grupul Amorim este una dintre cele mai mari, cele mai antreprenoriale si dinamice companii multinationale de origine portugheza. Originile acesteia se regasesc in business-ul de pluta, inca din 1870, iar in zilele noastre este lider mondial in acest sector.

Ghidat de o viziune de crestere sustinuta, sub conducerea antreprenorului Americo Amorim din 1952, Grupul s-a angajat in diversificarea sectoarelor de business si a ariilor geografice cu  potential ridicat de crestere. In anii 1960, a inceput procesul de integrare verticala a business-ului plutei si internationalizarea activitatilor.


Observand maximul „nu doar o singura piata, nu doar un singur client, nu doar o singura intrebuintare, nu doar un singur produs”, Grupul Amorim a invins limitele geografice si constrangerile care erau riscante in acele timpuri si a prezentat lumii pluta, lasandu-si amprenta in domenii cum ar fi imobiliarele, finantele, telecomunicatiile si turismul.


Pastrand standardele de calitate ale familiei, Grupul Amorim se lauda in prezent cu o pozitie consolidata in nenumarate companii pretutindeni in cele 5 continente si in foarte multe domenii economice; de la pluta, prin Amorim Corticeira, textile, prin centenara Gierlings Velpor – specializata in velur si textile tehnice - , la productia de vinuri si turismul vinicol. 

 

Angajat in continuu in misiunea de a respecta principiile de dezvoltare economica, sociala si de mediu, Grupul Amorim continua sa se bazeze pe aceleasi principii pe care si-a construit imperiul – viziune antreprenoriala, responsabilitate, diligenta, creativitate si inovatie. O dorinta care este contagioasa si alimenteaza entuziasmul generatiilor tinere – a patra – a antrenat business-ul familiei.

 

NOI AM CONSTRUIT VIITORUL PLUTEI 


Ambitia Amorim Corticeira de a creste profilul plutei, ca materie prima care inglobeaza performante culturale, sustenabile si tehnice, a contribuit decisiv la promovarea la nivel mondial a acestui material cu adevarat unic. Aceasta aspiratie ne motiveaza sa avem o viziune cuprinzatoare asupra lumii si asupra unor noi oportunitati care se pot naste.

 

„Cu directia spre inovatie care reprezinta specificul activitatii noastre si ne diferentiaza de toate celelalte companii din domeniu, noi am fost pionieri in dezvoltarea si inovarea industriei plutei.” – Antonio Rios Amorim, presedintele Consiliului de Administratie al Amorim Corticeira.