Despre pluta

SUSTENABILITATE

 

WICANDERS SE ORIENTEAZA CATRE DEZVOLTAREA SUSTENABILA

 

Wicanders este un brand cu adevarat sustenabil! Acesta reprezinta un echilibru unic dintre creatie si protectia mediului. Punctul de start il reprezinta materia prima care este colectata ciclic de pe stejarii de pluta, fara a-i vatama in vre-un fel. Aceasta materie prima este ulterior transformata in produse cu valoare-adaugata sporita care promoveaza sustenabilitatea economica si sociala a regiunilor cu risc de desertificare.

Multe studii de eco-eficienta, bazate pe analize comparative cu multe alte solutii pentru pardoseli, arata performanta excelenta de mediu a produselor Wicanders si a procesului de productie. Pe langa cantitatea mai mica de energie si materie prima necesara in procesul de productie, aceste produse contribuie activ la reducerea incalzirii globale, nu doar prin emisiile lor scazute, ci si datorita proprietatii naturale a plutei de a retine CO2.

Este estimat ca padurile portugheze de stajar de pluta – montado – sunt responsabile pentru retinerea a 5% din emisiile anuale de CO2 ale tarii, reprezentand 4.8 milioane de tone intr-un an.

 

Natural, Versatil si Sustenabil

Pluta reprezinta o materie prima atat de perfecta incat nici un proces industrial sau tehnologic nu a reusit inca sa o reproduca.

u

Foarte usoara

 

Peste 50% din volumul sau este aer, care o face foarte usoara – cantareste doar 0.16 grame per centimetru cub si poate pluti.

Elastica si Compresibila

 

Este singurul material solid care, comprimat intr-o parte, nu isi mareste volumul in partea opusa; si ca rezultat al elasticitatii sale se poate adapta, de exemplu, la variatiile de temperatura si presiune fara sa sufere modificari.

Elastic
imperm

Impermeabila la lichide si gaze

 

Datorita substantelor din compozitia peretilor celulelor sale, cum ar fi suberina si ceara, pluta este practic impermeabila la lichide si gaze. Rezistenta sa la umezeala ii asigura viata lunga fara a se deteriora.

Izolator termic si acustic

 

Pluta are conductivitate mica a caldurii, zgomotului si a vibratiilor. Aceasta se datoreaza continutului gazos al plutei inchis in celulele mici impermeabile, izolate una de cealalta de o substanta rezistenta la umezeala. 

iz
1

Material ignifug

 

Pluta este deasemenea si un material ignifug natural: se carbonizeaza fara flacara si nu emite gaze toxice in timpul combustiei.

Rezistenta sporita la abraziune

 

Pluta este foarte rezistenta la abraziune si are un coeficient sporit de frictiune. Datorita formei de fagure a celulelor, rezistenta sa la impact sau frecare este mai mare decat a oricarei suprafete dure.

rez
anti

Antialergic

 

Pentru ca pluta nu absoarbe praful, ajuta la protectia impotriva alergiilor si nu expune riscului suferinzii de astm.

O atingere naturala

 

Textura naturala a plutei combina finetea si flexibilitatea atingerii cu o suprafata naturala neuniforma. Gradul variabil de asperitati este dat de tipul plutei folosite si a finisajului ales.

a