Intrebari frecvente

Pardoselile din pluta sunt afectate de modificarile de temperatura si umiditate?

La fel ca si alte produse din lemn, pluta este subiectul fenomenului de dilatare si contractare sub actiunea schimbarilor climatice. Conditiile extreme de mediu, insemnand expunerea la temperaturi inalte, umiditate sau uscaciune (mai mult de 65% sau mai putin de 35% U.R) pot cauza contractarea placilor ceea ce va face rosturile mult mai vizibile. Cand nivelul umiditatii este crescut, parchetul din pluta poate sa se dilate. Ca regula generala, pardoselile din pluta sunt mai stabile decat parchetul din lemn. Cand lemnul se dilata, o face doar perpendicular pe fibra, astfel incat dilatarea este concentrata intr-o singura directie. In schimb in cazul plutei, orice dilatare sau contractare este dispersata in toate directiile. Cu o aclimatizare, instalare si mentenanta corecta, dilatarea si contractarea pardoselei dvs. din pluta va fi mai putin remarcabila.

Parchetul din pluta poate fi montat in sub/demi-soluri?

In subsoluri exista un risc mare de migrare a umiditatii din sapa. Umiditatea poate genera exfolierea si incovoierea placilor lipite. De aceea, placile cu montaj prin lipire nu sunt recomandate pentru aceste aplicatii. In subsoluri, recomandam instalarea parchetului flotant peste o bariera de vapori de 6mm sub forma unei folii de polietelena. Parchetul flotant nu este fixat de suport si va ramane deasupra barierei de umiditate.

Pardoselile din pluta pot fi montate in baie?

Calde si moi, pardoselile din pluta sunt foarte confortabile in baie. Totusi, recomandam sa va luati masuri de siguranta datorita riscului mare de scurgeri. Parchetul flotant nu este recomandat in baie, doar placile lipite pot fi utilizate. Dupa instalare, este importanta etansarea perimetrului camerei, inainte de instalarea plintei. Aceasta va preveni scurgerile care pot deteriora suportul sau peretii. Trebuie aplicat un strat suplimentar de finisaj pentru etansarea totala a rosturilor, va rugam sa utilizati doar produsele recomandate pentru Ingrijire si Protectie.

Pardoselile din pluta sunt potrivite pentru bucatarii?

Da, este foarte confortabil sa stati in picioare pe pluta si se intretine foarte usor. Asterneti local presuri sau covoare in fata spatiului de lucru din bucatarie si protejati parchetul de scurgeri de apa, mancare, grasimi si tot ce ar putea cauza uzura prematura a parchetului dvs. din bucatarie. Nu tarati mobilier pe parchet. Utilizati garnituri de protectie pe picioarele scaunelor si ale mobilierului. Evitati acumulari de apa pe pardoseala. Pentru intretinere, recomandam curatarea regulata cu mopul deoarece murdaria si resturile de mancare pot actiona ca un smirghel care va deteriora finisajul. Odata in an sau mai des daca exista mult trafic, iar pardoseala da semne de uzura, ar trebui sa reconditionati parchetul conform ghidului de intretinere furnizat. Aceasta va reimprospata stratul de protectie si va reda aspectul initial.

Este pardoseala din pluta o solutie buna pentru izolatia fonica?

In mod absolut da, pluta este utilizata pe scara larga pentru reducerea zgomotului in cladiri. Reprezinta o cale eficienta pentru a intruni cerintele de control al zgomotului cladirilor.

Animelele mele de companie vor deteriora parchetul meu din pluta?

Sunteti cel mai in masura sa cunosteti comportamentul animalului dvs. Stiti ce obiceiuri, activitati si actiuni potential distructive are animalutul dvs. mai bine decat oricine altul. Pardoselile din pluta sunt acoperite cu un finisaj care poate fi zgariat de gherutele pisicilor si alergatul cainilor pe podea. Totusi, datorita faptului ca pluta este elastica si se va feri de la presiunile suprafetei, riscul abraziunii va fi mai mic decat in cazul altor suprafete din lemn finisate la fel. Pastrand ghearele animalului dvs. taiate va ajuta sa pastrati aspectul frumos al pardoselei dvs.

 

Parchetul meu se va decolora de la lumina?

Da, expunerea la razele UV cum sunt cele solare va genera variatii de culoare; in principiu o ingalbenire. Aceasta reprezinta o normalitate si nu un defect de fabricatie. Presurile locale si corpurile mari de mobilier vor bloca expunerea la lumina si vor genera o culoare neuniforma. Pentru a minimiza acest efect, mobilierul si covoarele se recomanda a fi mutate periodic. La fel si acoperirea suprafetelor vitrate mari va ajuta in acest sens.

Pardoselile din pluta pot fi vopsite, baituite in anumite culori sau tiparite?

Da, pardoselile din pluta pot fi vopsite in orice culoare. Oferta noastra acopera o gama variata de culori, iar in cazuri speciale pot fi aplicate si alte culori.

Culorile tuturor tipurilor de parchet din pluta sunt consistente?

Pardoselile din pluta sunt materiale naturale de inalta calitate si trebuiesc recunoscute ca atare. Unele diferente de nuanta datorate materiei prime naturale sunt inerente si reprezinta o caracteristica atractiva pentru un produs natural, chiar daca este vorba despre pluta, lemn sau bambus. Expunerea la razele soarelui poate sa genereze deasemenea modificari de nuanta.

Credeam ca nu se poate calca peste pluta, in special in tocuri inalte. De asemenea mobilierul nu afecteaza parchetul?

Pardoselile din pluta sunt produse cu o densitate destul de mare incat sa reziste traficului intens sau greutatilor. Una dintre caracteristicile plutei este „memoria” si de aceea isi revine bine de la compresiune, asemanator dopului din pluta de la sticlele de vin care, scos din sticla, expandeaza. In plus un finisaj durabil protejeaza pluta si asigura o intretinere usoara. Totusi, ca si in cazul altor tipuri de parchet, recomandam utilizarea suporturilor de protectie sub picioarele mobilierului.

De ce ar trebui sa cumpar un parchet din pluta?

Parchetul din pluta este mai durabil decat majoritatea altor solutii de placare a pardoselilor. In plus, este un produs natural, prietenos cu mediul si produs dintr-o resursa regenerabila (scoarta stejarului de pluta cand este inlaturata nu afecteaza copacul). Parchetul din pluta este antistatic, fono-absorbant, izolator (de caldura si rece) si un refugiu pentru persoanele alergice. Nu exista un alt material pentru placarea pardoselilor care sa combine aceste beneficii. Intretinut corect, parchetul din pluta poate dura generatii.

Pardoselile din pluta sunt noi sau exista de mai mult timp, iar eu nu am auzit de ele?

Pardoselile din pluta au fost folosite inca din prima parte a secolului trecut. Europenii sunt destul de familiari cu pardoselile din pluta. Mai recent pardoselile din pluta au devenit foarte populare in America de Nord si Australia si sunt vandute acuma practic in toata lumea. Amorim Revestimentos este recunoscut ca lider in calitate, inovatie si solutii unice pentru design-ul de interior. Produsele de calitate superioara, care furnizeaza solutii inovative pentru decoratiuni si performante fara egal fac parte din oferta noastra. Combinand know-how-ul, metodele traditionale de productie si tehnologia avansata, Amorim Revestimentos produce solutii cu diferite aspecte, stil, durabilitate si confort utilizand un material cu caracteristici pe care nu a reusit inca nimeni sa le reproduca: PLUTA.

 

Ar trebui sa instalez o pardoseala lipita sau un parchet flotant?

Tipul suportului este de obicei factorul decizional. Daca suportul este intr-o conditie slaba cu multe crapaturi, placi vechi de vinil, soios sau murdar, atunci se recomanda utilizarea parchetului flotant. Montarea parchetului flotant peste o sapa imperfecta evita necesitatea pregatirii costisitoare a suportului atata timp cat sapa este acceptabil de uniforma. In plus, daca exista orice risc de aparitie a umezelii din sapa, atunci se recomanda deasemenea parchetul flotant instalat corect pe o folie anti-condens. Placile din pluta lipite pot fi utilizate pe orice suport (din lemn sau beton) uscat, curat si fara murdarie, grasimi, ceara sau orice ar putea diminua buna aderenta a adezivului, iar crapaturile au fost acoperite. Parchetul flotant este pavimentul care nu se fixeaza de suport. Fiecare placa este fixata de cele alaturate, astfel incat sistemul de pardoseala functioneaza ca o piesa unitara si nu ca o serie de piese individuale. Aceasta inseamna ca riscul de semne vizibile ale proceselor de dilatare sau contractare, normale oricarui produs din lemn, este redus substantial. Instalarea unui parchet flotant este mai usoara, rapida si mai ieftina.

Este mai confortabil mersul pe o pardoseala din pluta in comparatie cu alte solutii de placare pardoseli? De ce?

Pardoseala de pluta este elastica, de aceea este si mai confortabil sa stai pe ea decat pe o suprafata dura si ferma.

Pot utiliza pardoselile din pluta intr-un salon de coafat?

Suprafata produselor Wicanders au o rezistenta foarte buna la pete. Cu toate acestea este recomandat sa spalati imediat orice scurgere.

Imi place aspectul pardoselilor din pluta, le pot monta si pe perete?

Da, in cazul placilor din pluta pe suport de PVC trebuie sa utilizati un adeziv de contact neopren (pe baza de solvent), iar in cazul placilor din pluta cu suport din pluta puteti utiliza un adeziv de contact pe baza de apa. Suprafata trebuie sa fie neteda, uscata, rigida si fara crapaturi, murdarie si alte substante care pot diminua aderenta adezivului. Reziduurile de ulei trebuiesc inlaturate complet cu un detergent alcalin. Placile flotante pot fi montate pe un perete inramat.

Pot instala de unul singur parchetul din pluta?

Oferim o gama larga de parchet flotant din pluta care poate fi montat foarte usor chiar si de persoane fara pregatire. Se imbina simplu si fara utilizarea adezivului. Montajul prin lipire necesita mai multa indemanare si unelte speciale. Metodele de instalare prin lipire de obicei necesita mai multa atentie in prepararea suportului decat in cazul parchetului flotant.

 

Cum se monteaza in mod normal pardoseala din pluta?

Podelele din pluta sunt in principal disponibile sub 2 forme de instalare: prin lipire sau flotant cu sistem de imbinare. Pot fi montate tesut de la jumatate sau aleatoriu. Nu exista un tipar de urmat in procesul de instalare.

Unde pot instala pardoselile din pluta?

Podelele din pluta pot fi instalate practic oriunde. Nu lasati niciodata apa sa baltesca pe pardoseala din pluta. Aceasta poate cauza umflarea marginilor.

Pluta poate fi utilizata peste sistemele radiante de incalzire in pardoseala?

Da, pardoselile din pluta pot fi utilizate peste sistemele radiante de incalzire in pardoseala. Datorita proprietatilor izolatoare ale pardoselilor din pluta, incalzirea se va face mult mai lent decat in cazul pardoselilor conventionale laminate sau din lemn, dar asigura si o mai lenta degajare a caldurii in timp. Temperatura de suprafata a suportului nu trebuie sa depaseasca 28 ˚C. Luati aminte de faptul ca presurile sau covoarele asternute pe pardoseala pot functiona ca acumulatori de caldura si pot ridica temperatura suprafetei parchetului mai mult decat temperatura maxima recomandata.

As putea monta placile de pluta peste o pardoseala ceramica existenta?

Daca placile de ceramica sunt bine fixate, fara crapaturi si sunt stabile, cu siguranta se poate. Acest tip de suport este neabsorbant. Toata murdaria ( ex: grasimi, ceara, sapun, etc. ) trebuie inlaturata complet mecanic si cu detergenti, in special daca pardoseala a fost data in folosinta de ceva timp. Orice placa deteriorata trebuie refixata. Suporturile de acest tip trebuie sa fie rugoase ( ex: prin slefuire, periere cu perie de sarma, sablare ), amorsate si nivelate cu un strat de ciment pe baza de compus auto-nivelant. Sau puteti pur si simplu sa montati un parchet flotant din pluta direct peste placile ceramice existente.

Imi place aspectul placilor decorative pentru pereti, le pot monta si pe pardoseala?

Datorita densitatii placilor decorative pentru pereti, nu recomandam instalarea acestora pe pardoseala.